4 portioner
2 auberginer
salt och malen vitpeppar
olivolja
1 paket halloumi
10 st soltorkade tomater
i olivolja
1 kruka färsk basilika
1/2 dl färsk riven parmesan
1/2 dl riven ost som smälter bra
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk balsamvinäger (gärna krämig sort)
1 burk hela tomater
salt och malen svartpeppar
Gör så här:
1. Värm ugnen till 225 grader. Skiva auberginen i 1/2 cm tunna skivor på längden. Pensla med oliv-olja.
2. Hetta upp en grillpanna och grilla aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
3. Skär halloumin i bitar och lägg en bit på varje auber-gineskiva. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop. Lägg i en smord ugnssäker form.
4. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter. Tillsätt balsam-vinäger och rör om.
5. Blanda ner hela tomater och låt koka i cirka 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen.
6. Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesan och riven ost. Gratinera i ugnen i cirka 15 minuter.
Supergott! Jag får nog lära mig leva med kärringpoängen.